O poarta sau un gard din fier forjat este un plus atractiv pentru orice proprietate. Dar pentru a fi pastrate bine, gardurile si portile vor avea nevoie de intretinere. Pentru a va asigura ca portile si gardurile dvs. din fier forjat sunt intotdeauna frumoase, ar trebui sa urmati cateva sfaturi:

Luati masuri de protectie. Atunci cand sunt expuse in medii cu umiditate ridicata gardurile si portile din fier forjat pot rugini. Pentru a indeparta rugina, puteti aplica un strat de protectie de ceara speciala la gardul dvs. sau puteti aplica o substanta protectoare.
Vopsiti gardul/poarta.
Curatati gardul/poarta.
Inspectati ferm gardul de fier in mod regulat.
Reparati petele de rugina. In cazul in care o portiune mica a gardului dvs. a inceput sa rugineasca, puteti lua masuri pentru a minimiza pagubele. Este indicat sa utilizati un smirghel sau o lama de otel pentru a indeparta rugina, apoi aplicati ceara speciala pentru a opri coroziunea. O alta metoda ar fi aplicarea unui strat de vopsea ce va ascunde aspectul ruginei. In situatia in care gardul este ruginit foarte tare, va trebui sa apelati la o companie specializata in reparare garduri fier forjat.
Indreptati sectiunile indoite. Daca se intampla ca dintr-un accident gardul dvs. din fier forjat sa sufere vreo indoitura, este posibil sa reusiti sa il remediati singur prin incalzirea sectiunii indoite a gardului. In cazul in care daunele sunt grave, apelati la o societate de profesionisti in fier forjat pentru repararea gardului.